Vad är bäst, att spela roulette live eller online? I och med att spelande online får allt mer status kan en sådan fråga vara berättigad. När det gäller till exempel poker, så finns det många som föredrar att spela det online, även riktigt kända pokerspelare. Onlinepoker har helt enkelt en helt egen charm, som många föredrar. Men kan man även säga att detta gäller roulette?

För att svara på den frågan så måste vi först försöka avgöra vad det är som gör roulette populärt. Slumpelementet är en del av det, men det finns många spel baserade på siffror och slump. Skillnaden är att roulette är mer av en upplevelse att se och höra. I stort sett vem som helst, även någon som aldrig spelat roulette, kan identifiera det karaktäristiska klickljudet på en sekund. Hjulets snurrande och kulans hoppande är något som de som spelar roulette följer, i det närmast hypnotiserad. En datorvariant av roulette, där hjulet stod helt stilla, och kulan bara plötsligt dök upp på en siffra skulle vara meningslöst.

Så, om hemligheten bakom roulette är den audiovisuella upplevelsen, kan då onlineroulette mäta sig med ”riktig” roulette? Även med den bästa grafik och ljud är det tveksamt. Roulette är nog ett spel som gör sig bäst live, även om det självklart kan vara mycket underhållande online också. Men det finns en kompromiss, där man kan få mycket av det bästa från två världar: Live online. Det går till så att du via streamad video ser (och hör) en croupier snurra ett roulettehjul på riktigt. Live online är också ganska vanligt för blackjack och baccarat, men inget av dessa spel vinner lika mycket på det som roulette. För den som vill få bästa möjliga rouletteupplevelse online är live onlineroulette det bästa alternativet.